Türkiye’nin Doğal Değerleri Açık Hava Fotoğraf Sergisi iki ülkede gerçekleştirildi!

Hollanda ve Türkiye’de eş zamanlı olarak gerçekleşen Türkiye’nin Doğal Değerleri Fotoğraf sergisi, 15 gün boyunca açık havada ziyaretçileriyle buluştu. Sergide, Türkiye’nin doğal değerlerini yansıtan farklı habitatlar ve türler özelinde belirlenen 10 konuda, 22 ayrı fotoğraf sanatçısına ait 54 farklı fotoğrafı yer aldı.

Spoorpark’taki (Tilburg) sergi, Türkiye Cumhuriyeti Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz; Tilburg Belediyesi Kent Ekoloğu Rob Van Dijk ve toplum tabanlı bir park olan Spoorpark İnisiyatifi’nden Lucy Bathgate’in konuşmalarıyla açıldı. Açılışta aynı zamanda proje kapsamında çekilen “Şehirler Arası Yeşil Diyalog: Ankara- Tilburg” belgeselinin gösterimine de yer verildi.

Çankaya İsmet İnönü Parkı’ndaki (Çankaya, Ankara) sergi açılışı Hollanda Büyükelçiliği, Avrupa Birliği Başkanlığı ve Çankaya Belediyesi’nin katılımlarıyla gerçekleşti. Doğa Koruma Merkezi proje ekibi tarafından fotoğraflar ve projeyle ilgili detaylar paylaşıldı. 17 Ekim’de sergi bilgilendirme günü etkinliği gerçekleştirildi. Canlı müzik dinletisinin eşlik ettiği etkinlik kapsamında, ayrıca Urban Sketchers Ankara ekibiyle parkta çizimler yapıldı.

Her iki ülkede fotoğraf sergisine ilgi yoğundu. Sergi boyunca Covid-19 kurallarına dikkat edildi. Sergi, pandemi sebebiyle ziyaret edemeyenler için proje web sayfasından online olarak ziyaretçileriyle buluşmaya devam edecek.

Online sergi ve sergi kataloğuna Doğa ve Şehirler web sitesinden ulaşabilirsiniz:

Online sergi: https://www.dogavesehirler.org/sergiler

Sergi kataloğu: https://www.dogavesehirler.org/yayinlar

Bu web sitesi, Avrupa Birliği’nin maddi desteği ile oluşturulmuştur ve sürdürülmektedir. İçerik tamamıyla Doğa ve Şehirler Projesi sorumluluğu altındadır ve Avrupa Birliği’nin görüşlerini yansıtmak zorunda değildir.